24 Ιουνίου 2012

Οι προφητείες του γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού!


του Αντώνη Τενέδιου
Σκαλοχώρι Λέσβου
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τη κοίμηση του γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού. Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Ιουλίου 2009.
Πολλοί άνθρωποι είδαν με κατάπληξη το πρόσωπο του γέροντα. Έφυγε από τη πρόσκαιρη αυτή ζωή με πλατύ χαμόγελο γεμάτο ικανοποίηση. Ο γέροντας Ιωσήφ για πολλά χρόνια πριν ασχολήθηκε με τα εσχατολογικά. Για όλα όσα μας είπαν οι Προφήτες...


 Μίλησε για τη λαίλαπα που έρχεται πολύ γρήγορα για την Ελλάδα αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Ο νέος Παγκόσμιος πόλεμος που θα ξεσπάσει θα αφανίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Και όλα αυτά τα μελλούμενα θα γίνουν πολύ σύντομα διότι όπως πολλές φορές τόνισε: Όλα αυτά θα γίνουν στη τωρινή γενιά. Όσοι σήμερα ζουν θα τα ζήσουν! Όλα αυτά θα γίνουν σε δύο περιόδους. Όλα αυτά τα φοβερά γεγονότα θα έχουν σαν συνέπεια να εξαφανιστούν οι ισχυροί της Γής αυτοί που είναι οι δημιουργοί του κακού. Προτού συμβούν όλα αυτά θα γίνουν πολιτειακές ανωμαλίες όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Ήδη όλοι ξέρουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν εκδώσει πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια χωρίς αντίκρισμα. Τα «τοξικά» αυτά δολάρια βρίσκονται διεσπαρμένα σε όλο τον κόσμο. Μια κάποια στιγμή πράγματι θα «σκάσει» αυτή η «βόμβα». Τότε η Παγκόσμια Οικονομία σίγουρα θα καταρρεύσει! Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας Κρίσης θα είναι τραγικά για όλες τις χώρες. Για το θέμα αυτό μίλησε με σαφήνεια ο γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός πολλά χρόνια πριν από το θάνατο του. Είπε τα εξής:..μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο…
Το κεφάλαιο είναι διεθνές. Εβραϊκό! Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει. Ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα.

Βιογραφικά στοιχεία του γέροντα Ιωσήφ.
Ποιος ήταν ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός; Γεννήθηκε τη 1η Ιουλίου 1921 στο χωριό Δρούσα της Πάφου στη Κύπρο. Το παιδί ονομάστηκε Σωκράτης και μεγάλωσε κοντά στους φτωχούς αγρότες γονείς του. Το 1936 έγινε μοναχός στο Μοναστήρι Σταυροβουνίου Κύπρου και έλαβε το όνομα Σωφρόνιος.
Στη Μονή αυτή έμεινε 10 χρόνια. Μετά από τη παρότρυνση και την ευλογία του Γέροντα Κυπριανού μετέβη στο Άγιο Όρος αφού πρώτα πήγε στους Αγίους Τόπους. Το 1947 μόνασε στη Σκήτη Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος και εκάρη μεγαλόσχημος όπου έλαβε το όνομα Ιωσήφ (1948). Το 1978 ενθρονίστηκε Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μίνθης της Κύπρου. Στις 26 Οκτωβρίου 1981 επέστρεψε στο Άγιο Όρος όπου παρέμεινε στη Σιμωνόπετρα ως το 1982. Μετά τη Μονή Κουτλουμουσίου μόνασε στο Μοναστήρι του Βατοπεδίου. Ηγούμενος στη Μονή αυτή ενθρονίστηκε ο γέροντας Εφραίμ.
Ο γέροντας Ιωσήφ παρέμεινε στη Μονή Βατοπεδίου ως ησυχαστής ως το τέλος της ζωής του.
Πηγή: www.zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: