12 Δεκεμβρίου 2011

Οι πολιτικοί, οι ρεμούλες, το δημοσιοϋπαλληλίκι, και η κρίση

του Στρατή Ανδριώτη
Με ποικίλους τρόπους εκφράζεται καθημερινά η δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, όσων «ΔΕΝ τα έφαγαν μαζί», σε αντίθεση με όσους ξεδιάντροπα καυχώνται ότι «τα φάγαμε μαζί». Πολλές αντιδράσεις, κυρίως προς το σύνολο των πολιτικών και τους εγκάθετους, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι με τις βλακοϊδέστατες και απατεωνίστικες επιλογές τους, είναι αποκλειστικά οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας και του διασυρμού της ένδοξης χώρας μας...

Είναι βέβαιο ότι για να φθάσει η Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση έχει διενεργηθεί ένα καλοσχεδιασμένο και ύπουλο «κόλπο», που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Πουλημένα άτομα πολιτεύονται έως και σήμερα στην χώρα μας, μεθοδεύοντας και εξυπηρετώντας το ξεπούλημά της σε ξένα «κέντρα εξουσίας», που επιχειρούν την παγκοσμιοποίηση. Παίρνοντας έξωθεν κατευθυντήριες γραμμές που αποβλέπουν στην υπερχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας, δανειζόμενοι διαρκώς εδώ και χρόνια, ώστε με ξένα χρήματα να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς οι ίδιοι, χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι με τους χειρισμούς τους έχουν διαλύσει την Ελλάδα! Βλέπε παιδεία, υγεία, οικονομία, δημόσιες υπηρεσίες, Εθνική Άμυνα, νόμους, Δημοκρατία, κ.λ.π. Δανειζόμενοι επί σειρά ετών για να πληρώνονται καλοβολεμένοι ψηφοφόροι και οικείοι τους, να ευνοούνται παρανομίες «δικών τους», και να επιβάλλονται συστήματα που βολεύουν συμφέροντα ημετέρων που πλουτίζουν με ατασθαλίες, μίζες και κομπίνες. Πονηροί που ζουν εις βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών, κατοχυρωμένοι με «παράθυρα» ανοιγμένα εσκεμμένα για να γλιτώνουν οι παρανομούντες.
Επί σειρά ετών, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δανείζονται για να πληρώνουν μισθάρες και κάθε είδους παράνομα επιδόματα, δημοσίους υπαλλήλους τοποθετημένους κυρίως προεκλογικά, χωρίς προσόντα και με απολύτως καμία εξειδίκευση, πληρώνοντας καταχραστές και μακροχέρηδες, που νοιάζονται μόνο για την όποια καλοπέρασή τους. Και επειδή σήμερα, οι δανειστές δεν μας δανείζουν πλέον χρήματα χωρίς ανταλλάγματα, η κυβέρνηση φορολογεί τους πολίτες για να μπορέσει να ικανοποιήσει όσους συνεχίζουν να μισθοδοτούνται χωρίς να δουλεύουν και να ζουν σε βάρος της κοινωνίας, δίχως να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Να πληρώνει όσους «βαπτίσθηκαν» αντιστασιακοί, μαϊμούδες ανάπηροι, τους αργόμισθους, τους αργόσχολους, τους υπεράριθμους που «μας» ψήφισαν, τους πεθαμένους που εξακολουθούν να πληρώνονται.
Είναι συγκλονιστικά τα όσα παράνομα και προκλητικά αποκαλύπτονται γι’ αυτά που διαδραματίζονται στον Δημόσιο τομέα, χωρίς να μπορούν οι με κομματικά κριτήρια τοποθετημένοι -άσχετοι με το αντικείμενο ενασχόλησης- προϊστάμενοι και διευθυντάδες να επιβάλλουν μια δίκαιη ή έστω στοιχειώδη τάξη και συνάμα μία αρμονική λειτουργία στις υπηρεσίες. Χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός ανευθυνοϋπεύθυνου, με αποτέλεσμα μια δραματική κατάσταση να τεκταίνεται σε όλους τους τομείς και να δαπανάται-σπαταλιέται πακτωλός δανεικών χρημάτων, χωρίς να λειτουργεί απολύτως τίποτα. Και αν κάτι φαίνεται να είναι λειτουργικό, αυτό είναι απόρροια της φιλότιμης προσπάθειας λιγοστών έντιμων και ηθικών υπαλλήλων που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της εξυπηρέτησης των ταλαιπωρημένων πολιτών, υπό την αδιάφορη στάση των υπολοίπων οκνηρών συναδέλφων τους, που πολλοί εξ’ αυτών ούτε καν πατάνε στις δουλειές τους, ή με πονηριές και γλειψίματα λουφάρουν μονίμως, αλλά πληρώνονται αδρά!
Συμπεραίνεται λοιπόν, ότι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι κατ’ αποκλειστικότητα οι πολιτικοί, που αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες, αλλά αντί αυτού έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης, καυχούμενοι ότι αγωνίζονται για την πρόοδο και την ευημερία, ζητώντας ακόμα και… αναδρομικά για τα «κατορθώματά» τους. Αποτυχημένοι πολιτικάντηδες που έχουν εφαρμόσει σωρεία μεταρρυθμίσεων, αλλαγών νόμων, αποφάσεων και εξαγγελιών χωρίς να καταφέρουν τίποτα το θετικό! Έχοντας φθάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, κοκορευόμενοι ότι πορεύονται προς την ανάπτυξη και το καλό της πατρίδας. Πολιτικοί που βρίσκονται ακόμα στην επιφάνεια, για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, μόνο και μόνο επειδή φρόντιζαν να ευεργετήσουν κομματικά στελέχη που βόλεψαν ώστε να έχουν εξασφαλισμένη την υποστήριξή τους. Διαχειριζόμενοι λεφτά που δανείζονται βλακωδώς με υπέρογκους τόκους, έχοντας χάσει τον έλεγχο της εξόφλησης, με αποτέλεσμα να παζαρεύονται ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που διασώθηκαν και ελευθερώθηκαν με το αίμα των ηρώων προγόνων μας και τα δεινά που υπέστη ο απλός Ελληνικός λαός. Κάνοντας τη χώρα μας ρεζίλι παγκοσμίως και τους πραγματικούς Έλληνες να ντρέπονται για το κατάντημα αυτό.
Ανίκανοι πολιτικοί που έκαναν τους Έλληνες πολίτες να αγανακτήσουν με τις άδικες επιλογές τους, που ταλανίζουν επί σειρά ετών την ελληνική κοινωνία και το κράτος. Ψεύτες πολιτικοί που δεν διστάζουν να λένε από τη μια ότι «λεφτά υπάρχουν» και ακολούθως να κλέβουν τους ΟΓΑτζήδες, τους πολύτεκνους και τους φτωχούς πολίτες, αφήνοντας ανενόχλητους όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Επιτρέποντας την αισχροκέρδεια από τους επιτήδειους, οι οποίοι κερδοσκοπούν με ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και των υπηρεσιών, αναγκάζοντας τους Έλληνες να αγοράζουν πολύ ακριβότερα τα ίδια προϊόντα σε σχέση με τους πολίτες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Υποχρεώνοντας την Ελλάδα να εξοπλίζεται για να κρατάει ισορροπίες με γείτονες «φίλους», που απειλούν με πολέμους. Εξοπλισμοί που στις τιμές περιλαμβάνονται μίζες ανήθικων, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες.
Εν μέσω λοιπόν, μιας πολύ καλά σχεδιασμένης κρίσης, αναρωτιέται κανείς, ποιος προστατεύει τους Έλληνες πολίτες και ποιος νοιάζεται αληθινά για όλους αυτούς καταδυναστευόμενους ανθρώπους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ένα καταπληκτικό άρθρο
σας ευχαριστουμε πολύ

Αναδημοσιεύθηκε http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/12/blog-post_5605.html

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα