20 Αυγούστου 2010

Μυρίζει τουρκική «μπαγαποντιά»

Δύο ημέρες πριν τελεσθεί η μετά από 88 χρόνια ιστορική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου (15 Αυγούστου 2010), άγνωστοι σύλησαν μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Κομοτηνή της Θράκης, επιδιώκοντας φανερά να δημιουργήσουν αντεγκλήσεις και θερμό επεισόδιο, ώστε να χαλάσουν την Χριστιανική γιορτή στον Πόντο. Και ενώ η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει βγάλει κάποιο πόρισμα, ούτε συνέλαβε κάποιους υπόπτους, βγήκαν οι εν Ελλάδι γνωστοί «δημοσιογραφίσκοι», οι οποίοι για να κατηγορήσουν τους Ορθοδόξους, ένεκεν του αθεράπευτου κόμπλεξ που φέρουν για κάθε τι το Ορθόδοξο, γράφουν ότι αυτή η απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη είναι έργο Ελλήνων Ορθοδόξων(;), χωρίς να αναφέρουν ονόματα, δυναμιτίζοντας έτσι επικίνδυνα την όλη κατάσταση.
Φαντάζει απίθανο και άκρως αντιφατικό, κάτι τέτοιο να συνέβη από Ορθοδόξους, διότι οι Ορθόδοξοι δεν φημίζονται για φανατισμούς και πράξεις βίας...

 Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν κάνει κάτι που να έχει σχέση με τα όσα τραγικά κάνουν παγκοσμίως οι φανατικοί ισλαμιστές που φθονούν με απύθμενο μίσος την διαφορετικότητα του άλλου. Οι Ορθόδοξοι θεωρούνται από τους πιο φιλήσυχους πιστούς, αφού δεν έχουν καταγραφεί ποτέ επεισόδια, τρομοκρατικές ενέργειες, βιαιότητες, ακρότητες και παρόμοιες πράξεις στην μακραίωνη ιστορία τους, στην οποία ήταν πάντα διωκόμενοι, πολεμούμενοι, σκλάβοι και ταπεινωμένοι. Αν δει κανείς καθημερινά τον ελληνικό «τύπο», είναι γεμάτος από ύβρεις κατά της Ορθοδοξίας, χωρίς κανείς να δίνει σημασία στα ανοσιουργήματα με τα οποία προσπαθούν αναπόδεικτα κάποιοι αθεΐζοντες υπηρετούντες τη «Νέα Εποχή», να συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο την Εκκλησία.
Στην προκειμένη περίπτωση της Κομοτηνής, αφού ληφθούν υπόψη η προ ολίγων ημερών ρίψη βόμβας μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη, το επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 12 Σεπτεμβρίου, το οργανωμένο σχέδιο "Βαριοπούλα" και φυσικά τους ξένους πράκτορες που δρουν δολίως, μοιάζει ανόητο να νομίζει κανείς ότι κάποιοι Ορθόδοξοι, θα κατέστρεφαν μουσουλμανικό νεκροταφείο, παραμονές μιας ιστορικής ημέρας για την Ορθοδοξία. Είναι καραμπινάτη η περίπτωση ότι κάποιοι φανατικοί δεν ήθελαν να λειτουργήσουν οι Ορθόδοξοι στον Πόντο και ήθελαν να δυναμιτίσουν με προβοκατόρικο τρόπο και να χαλάσουν το μεγάλο αυτό γεγονός. Και είναι γνωστό ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επεξεργάζονται πάντοτε δόλιες μεθοδεύσεις για να δικαιολογούν τις βιαιότητες που πράττουν. Η όλη υπόθεση θυμίζει τα όσα συνέβησαν στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955, όταν οι Τούρκοι για να διώξουν τους Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη λεηλατώντας καταστήματα, σπίτια και Εκκλησίες σκοτώνοντας και βασανίζοντας αθώους ανθρώπους, πρωτίστως έστησαν «σικέ» επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη, βάζοντας βόμβα οι ίδιοι οι Τούρκοι στην αυλή του υποτιθέμενου σπιτιού του Κεμάλ για να δικαιολογήσουν τους διωγμούς κατά των Ελλήνων στην Πόλη ότι έγιναν για λόγους δήθεν εκδίκησης.
Πως λοιπόν κάποιοι Ορθόδοξοι, όπως υποστηρίζει ο ανημέρωτος «δημοσιογραφίσκος», θα κατέστρεφαν το μουσουλμανικό νεκροταφείο θέτοντας σε κίνδυνο τους αδελφούς τους που θα πήγαιναν μέσα στο στόμα του «γκρίζου» λύκου; Και συνεχίζοντας ο εν λόγω «αρθρογράφος», αναρωτιέται για το ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις των Ελλήνων, εάν ερχόταν κάποιοι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα για να επισκεφτούν μνημεία τους, αγνοώντας ότι ήδη στην Ελλάδα –κυρίως στην Θράκη- λειτουργούν καθημερινά πάμπολλα τζαμιά χωρίς να τους ενοχλεί κανένας Έλληνας και ότι στην Ελλάδα διαμένουν χιλιάδες λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι που λόγω «καλοπέρασης» έφυγαν από τις χώρες τους και πέρασαν από πολλές μουσουλμανικές χώρες ως πρόσφυγες, αλλά αφού τους εκμεταλλεύθηκαν οι ομόθρησκοι τους πάσαραν στην Ελλάδα. Να μην αγνοείται επίσης το ποιος σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, διότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης υπάρχουν και απολαμβάνουν την ελευθερία και την Ελληνική δημοκρατία, ενώ οι Έλληνες της Πόλης απόμειναν μόλις 2.000 ψυχές. Και όποιος επιθυμεί να γνωρίσει τα πράγματα από κοντά, ας επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Πόλη για να δει πως αντιμετωπίζονται οι εκεί ολιγάριθμοι Ορθόδοξοι Έλληνες, τι προβλήματα τους δημιουργούν οι εκεί υπερπατριώτες και ας μάθουν πόσες φορές έχει συληθεί το Ορθόδοξο κοιμητήριο του Σισλή –και όχι μόνο- από φανατικούς ισλαμιστές.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε και κάτι βασικότατο: Τα μέρη αυτά που κατοικούν σήμερα οι Τούρκοι, τα έκλεψαν από τους Έλληνες και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, όπως και ότι στις φλέβες τους ρέει άφθονο ελληνικό αίμα. Ενώ εδώ στην Ελλάδα, μας βρήκαν…
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: