25 Ιουνίου 2010

Η Χαρά Νικοπούλου και η αδιαφορία της πολιτείας

Δράττομαι της ευκαιρίας, μετά από παρουσίαση σε τηλεοπτική εκπομπή της ηρωϊκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, να αναφερθώ στις προκλητικές ενέργειες των αυτοαποκαλούμενων Τούρκων μουσουλμάνων της Θράκης. Σε μια εποχή που τα πάντα ξεπουλιούνται και θυσιάζονται στο βωμό του συμφέροντος και της προσωπικής εγωϊστικής ανάδειξης, μια απλή δασκάλα, η Χαρά Νικοπούλου αντιστέκεται ηρωϊκά στον Έβρο, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους, από τους οποίους ευτυχώς ακόμη το ελληνικό φιλότιμο, η αξιοπρέπεια και η αγάπη στην πατρίδα δεν έχουν εκλείψει. Μόνη, χωρίς την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, αγωνιά δίνοντας μάχη για το αυτονόητο: «να πάψει η Τουρκία να προκαλεί και να δυναστεύει τους Έλληνες Πομάκους μέσα στην ίδια τη χώρα μας»...

Κι εγώ αναρωτιέμαι, που αλήθεια να μεριμνάν και να τυρβάζουν οι ιθύνοντες; Μετά από τόσα διαβήματα διαμαρτυρίας σε «υπεύθυνους» πολιτικούς, δημάρχους, υπουργούς και ολόκληρη την κυβέρνηση, επικρατεί σιγή ιχθύος. Οι Τούρκοι με τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης αλωνίζουν στη Δυτική Θράκη, προπαγανδίζουν κατά της χώρας μας, συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει, σε μια χώρα που δημοκρατικά τους παρέχει όλα τα προνόμια και τις ανέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή.
Αυτό που πραγματικά εξοργίζει είναι η προκλητική αδιαφορία των κυβερνώντων στα εθνικά θέματα. Ανοχή στο θέμα των Ιμίων με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν γκρίζα ζώνη. Ανοχή στις απαιτήσεις των Τούρκων για ελεύθερη διέλευση των μαχητικών αεροσκαφών τους στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ανοχή και στο θέμα της Δυτικής Θράκης.
Επειδή η ιστορία έχει δείξει ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της τωρινής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς, απευθύνομαι όχι σ’ αυτούς, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες που αγαπούν και νοιάζονται για τη χώρα μας, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν εντόνως στο Υπουργείο Παιδείας και διά βίου μάθησης και στο Υπουργείο Εξωτερικών που τυγχάνει να εκπροσωπείται από τον νυν πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Κι αυτά ανεξαρτήτως κομματικής προελεύσεως, γιατί αδελφοί μου πάνω από τα κόμματα και την πολιτική υπερέχει η εθνική ενότητα. Καλύτερα να χαρακτηριστούμε εθνικιστές παρά αρνησιπάτρηδες. Για το θέμα αυτό ας μεριμνήσουν κυρίως οι εκπαιδευτικοί, καθότι και η Χαρά Νικοπούλου τυγχάνει να είναι δασκάλα.
Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: