11 Ιουνίου 2009

Χαρυποτερομανία

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται συνεχώς καινούργια παιχνίδια, κινούμενα σχέδια, βιβλία, και ταινίες που προβάλλονται από παντού και απευθύνονται σε παιδιά. Είναι γεμάτα από ιδέες αποκρυφισμού της «Νέας Εποχής» και του σατανισμού που κυριεύουν τα ενδιαφέροντα και τη σκέψη των παιδιών. Γνωστές πολυεθνικές της διασκέδασης και των media, έχουν αναλάβει την καθοδήγηση όλων των παιδιών του πλανήτη.
Στις ημέρες μας ένα από τα προβαλλόμενα με κάθε τρόπο ινδάλματα–πρότυπα των παιδιών όλου του κόσμου είναι ο μάγος Χάρυ Πότερ. Τα βιβλία και οι ταινίες του Χ.Π. είναι πρακτικοί οδηγοί της μαγείας που παρουσιάζεται «ωραιοποιημένη» καθώς καί του σατανισμού. Η μανία αυτή έχει καταλάβει τις χώρες κυρίως της Δύσης. Δαπανήθηκαν αστρονομικά ποσά για την έκδοση ακριβών πολυσέλιδων βιβλίων, που έγιναν παγκοσμίως ανάρπαστα, καθώς και για κινηματογραφικές ταινίες (υπερπαραγωγές). Οι πωλήσεις των βιβλίων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο (1η θέση στα μπέστ σέλερ) και έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Κυκλοφορούν σε περισσότερες από 200 χώρες, ενώ χιλιάδες βιβλία έχουν πωληθεί και στην Ελλάδα. Τα βιβλία είναι γεμάτα από αναφορές στη μαγεία και σε σατανικά σύμβολα και μηνύματα από τελετές μαγείας με λεπτομερείς οδηγίες. Η μαγεία και ο αποκρυφισμός, παρουσιάζονται στα παιδιά κατά τρόπο… ευχάριστο και αθώο.
Συγγραφέας είναι η πάμπλουτη Αγγλίδα Τζόαν Ρόουλινγκ, μέλος της… «εκκλησίας του σατανά»!!! (Τα μισά έσοδα από την χαρυποτερομανία θα δοθούν στην εκκλησία αυτή)! Η εταιρεία κολοσσός των media η «Τime warner» (χιλιάδες ταινίες καί τηλεοπτικές σειρές, με πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς – CNN κ.α. καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες, περιοδικά – Τime κ.α.), ανέλαβε τις ταινίες του Χ.Π. με σκηνοθέτη τον γνωστό Κ. Κολόμπους. Πρωταγωνιστής των βιβλίων και ταινιών αυτών είναι ένα παιδί που μαθητεύει σε σχολείο μάγων, ο Χάρυ Πότερ. Ο 11χρονος τότε πρωταγωνιστής επιλέχθηκε μέσα από 16000 υποψηφίους. Για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας δαπανήθηκαν 125 εκ. δολάρια. Ταυτόχρονα ένα πλήθος εμπορευμάτων κατέκλυσαν τον κόσμο, όπως video game, playstation, επιτραπέζια παιχνίδια, άλμπουμ με αυτοκόλλητα, τουβλάκια, καραμέλες, σεντόνια, σχολικά είδη κ.α. που προορίζονται για τα παιδιά. Τα διεθνή συμφέροντα, με βιομηχανίες κάθε μορφής (διαφημιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις εκδόσεων και εκτυπώσεων κ.λ.π.), είναι τεράστια. Σε όλες τις χώρες δημιουργούνται τα Χάρυ Πότερ «fan club» (στην Ελλάδα έχουν περισσότερα από 8000 μέλη). Οι οπαδοί ζωγραφίζουν στο πρόσωπό τους τον κεραυνό όπως είναι χαραγμένος και στο πρόσωπο του Χ.Π. ως σύμβολο του αποκρυφισμού, που υποδηλώνει το θεό θώρ που ερμηνεύεται «σατανάς» και που το χρησιμοποιούν πολλά μουσικά συγκροτήματα κυρίως Rock και heavy metal που με το μουσικό τους… έργο εξυμνούν το σατανά.
Τα βιβλία του Χ.Π είναι γραμμένα με πονηρό τρόπο για να δημιουργήσουν στην αρχή συναισθήματα συμπάθειας και αγάπης προς τον… ήρωα που μένει ορφανός σε ηλικία μόλις ενός έτους και αναγκάζεται να ζήσει με την οικογένεια του θείου του μια φρικτή ζωή, χωρίς κανένα φίλο, με όλους να τον μισούν, ώσπου ένας μάγος γίγαντας τον οδηγεί σ’ ένα φημισμένο σχολείο μαγείας με καθηγητές μάγους ακόμα και φαντάσματα, όπου σπουδάζει ως μάγος! Αποκτά μαγικές ικανότητες και χαρίσματα, νικώντας ακόμα και τον μεγαλύτερο μάγο όλων των εποχών. Ζει με δράκους, φαντάσματα, ξωτικά, μαθαίνει να πετάει με σκουπόξυλο, μελετάει τον νυχτερινό ουρανό παρατηρώντας άστρα με την συνεργεία δαιμόνων, μαθαίνει να χρησιμοποιεί βότανα για μαγεία, διδάσκεται αριθμολογία πιστεύοντας στην πλάνη της μαγικής δύναμης των αριθμών, διδάσκεται ξόρκια, κατάρες, μάγια, μεταμορφώνει και μεταμο-ρφώνεται, εξαφανίζει και εξαφανίζεται, κινείται αόρατα και με το μαγικό ραβδί κατορθώνει τα πάντα.
Στα βιβλία του Χ.Π. γίνονται αναφορές σε πνευματικές τεχνικές και επιχειρείται η μύηση των παιδιών σε πνευματικά φαινόμενα δηλαδή επικοινωνία με νεκρούς (δαιμονικές παρουσίες), φαντάσματα και βρικόλακες (δαίμονες που παίρνουν μορφή νεκρών), στοιχειωμένα σπίτια, αυτόματη γραφή (μέντιουμ που γράφουν ή ομιλούν σε κατάσταση ύπνωσης μέσω δαιμονικής παρέμβασης), μαγικά θαύματα (ανύψωση ανθρώπων και αντικειμένων με τη δύναμη και την καθοδήγηση δαιμόνων), ύπαρξη νεράϊδων, καλικάτζαρων, ξωτικών και λυκανθρώπων (δαιμονικά όντα) με κίνητρο την απόκτηση δύναμης για να κατακτήσουν ότι επιθυμούν, ή για να εκδικηθούν και να καταστρέψουν ότι θέλουν νομίζοντας ότι είναι κάτι σαν… θεότητες.
Στα βιβλία του Χ.Π. και στις ταινίες του, με τις συνεχείς μαγικές δυνάμεις και επικλήσεις συνθλίβεται η παιδική ψυχή και δίνεται στο παιδί η ικανοποίηση της νίκης του καλού αφού το έχουν βομβαρδίσει με μηνύματα μαγείας που την παρουσιάζουν ότι είναι η μόνη που μπορεί να νικήσει το… κακό!!! Γι’ αυτό εξυμνούνται οι μάγοι και στις σειρές αυτές παρουσιάζονται και… καλοί δαίμονες. Επίσης προβάλλονται στα παιδιά όλα τα σύμβολα του σατανισμού, όπως φίδια, δράκοι, τέρατα, ακόμα και το τερατόμορφο σκυλί του σατανισμού που υπάρχει και στα εξώφυλλα δίσκων μουσικής heavy metal κ.λ.π. Προβάλλονται επίσης ο μονόκερως (μαγικό πλάσμα που δήθεν ανασταίνει νεκρούς και αποτελεί σύμβολο του αντίχριστου), νεκροκεφαλές, νυχτερίδες, αντίστροφη γραφή κ.α.
Έτσι αντί να πιστεύουν τα νέα παιδιά στον Θεό, αντιθέτως μαθαίνουν να πλανώνται και το χειρότερο να καθοδηγούνται στην μαγεία που ταυτίζεται με τον σατανά!
Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: